Witam Was drogie dzieciaczki po tak długim czasie. Mam nadzieję, że chociaż troszkę się stęskniliście się za mną. Przypomniałam sobie nasz kącik kulinarny na wyjeździe do Rembowa i postanowiłam pokazać Wam jak zrobić pyszności na Święta Wielkanocne.Specjalnie dla Was przygotowałam przepis na babeczki świąteczne które, możecie ozdobić według własnego pomysłu. Jeżeli macie ochotę pobawić się trochę w kuchni, będzie mi bardzo miło. Mam nadzieję, że Was zachęcę do wspólnego eksperymentowania. Jeżeli ktoś z Was skorzysta z przepisu i uda wam się upiec babeczki podzielcie się zdjęciami. Będzie nam bardzo miło. Ciocia Kasia
Przepis podstawowy na 15 babeczek.
-150 g miękkiego masła
-150 g cukru pudru
-150 g mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-3 jajka
-1 łyżeczka esencji waniliowej
Wszystkie składniki miksujemy, masę wkładamy do papierowych papilotek, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut.
Do ozdobienia babeczek użyłam m&m’s, raffaello, prince polo, jajek firm Milka, Lindt, Oreo, Haribo. Jako masy użyłam bitej śmietany i czeko-tubki E.Wedel. Czekoladę na wiórki “obrałam” obieraczką do warzyw.
Dobrej zabawy i smacznego!